Теми кваліфікаційних робіт
Теми кваліфікаційних робіт студентів освітнього ступеня «Бакалавр» заочної форми навчання ОПП «Фармацевтична біотехнологія» 2025 року:
- Удосконалення технології виробництва пробіотичного препарату на основі штаму молочнокислих бактерій Lactobacillus acidophilus
- Удосконалення технології виробництва інулінів з рослинної сировини
- Технологія отримання пробіотика Біфідобактерину на основі культивування біфідобактерій
- Удосконалення технології виробництва лінкоміцину
- Технологія отримання антибіотику Цефоперазону
- Технологія отримання вітаміну В7 при культивуванні дріжджів S. cerevisiae
- Особливості культивування мікроводоростей Chlorella vulgaris в біотехнології отримання біологічно-активної добавки
- Удосконалення технології отримання антибіотику стрептоміцину актинобактеріями роду Streptomyces
- Технологія отримання пробіотика Лактобактерину сухого
- Розробка векторних ДНК-конструкцій для РНК-інтерференції залучених до канцерогенезу генів
- Розробка малих РНК для заглушення генів, експресованих в злоякісних пухлинах
- Удосконалення технології виробництва ліпоризину
- Удосконалення технології отримання антибіотику поліміксину бактеріями роду Bacillus
- Удосконалення технології виробництва і мобілізованої α-амілази
- Удосконалення технології виробництва каротиноїдів продуцентами роду Rhodotorula
- Удосконалення технології виробництва граміцидину С
Теми кваліфікаційних робіт студентів освітнього ступеня «Магістр» ОПП «Фармацевтична біотехнологія» 2024 року:
- Удосконалення технології виробництва вакцини проти правця
- Технології отримання біологічно активних речовин з листків, квітів та плодів Шипшини звичайної
- Удосконалення технології виробництва антибіотику цефамандол
- Удосконалення технології виробництва рибофлавіну
- Технологія отримання вітаміну В3
- Удосконалення технології виробництва ферментного препарату “Креон”
- Дослідження симбіотичних властивостей молочнокислих бактерій та дріжджів у виробництві Лактімак Форте
- Аналіз сучасних технологій біоматеріалів медичного призначення
- Технологія отримання біопрепарату “Отофлокс” при культивуванні бактерій S. avermitilis
- Роль ферменту АТФ-синтетази в біосинтезі аденозинтрифосфату
- Особливості екстракції гіперфорину з рослинної сировини
- Масштабування виробництва різних лікарських форм препаратів на основі вітамінів групи В
- Удосконалення технології виробництва стрептоміцину
- Технологія отримання вітаміну К
- Особливості екстракції біологічно активних речовин якірців колючих (Tribulus terrestris)
- Технологія отримання капсульних форм лікарського препарату Омега-3
- Організаційна структура менеджменту та методи її вдосконалення в системі аптек “Аптека оптових цін”
Теми кваліфікаційних робіт студентів освітнього ступеня «Магістр» ОПП «Екологічна біотехнологія та біоенергетика» 2024 року:
- Технологія виробництва біофунгіцидного препарату “Бактофіт”
- Функціональна система управління, її вдосконалення в мережі аптек “Доброго дня”
- Порівняльний аналіз вмісту біологічно активних сполук м’яти перцевої в залежності від місця зростання
- Технології інактивації патогенів мулу
- Технологія отримання біологічно активних речовин з органічних відходів
- Біотехнологія переробки жирової складової відходів харчового виробництва
- Аналіз іноваційних біотехнологій формування комфортних умов в житлових будинках
Теми кваліфікаційних робіт студентів освітнього ступеня «Бакалавр» ОПП «Фармацевтична біотехнологія» 2024 року:
- Порівняльний аналіз технологій виробництва лікарських препаратів “Бризаль” та “Бризотон”
- Технологія виробництва ефірних олій та гідролатів з лаванди
- Удосконалення технології виробництва фармацевтичного препарату “Мелалс”
- Біологічно активні речовини полину гіркого (Artemisia absinthium) та їх властивості
- Технологія очистки меляси від важких металів у біотехнологічних виробництвах
- Використання пивних дріжджів для виробництва специфічних вітамінів у кормах для тварин
- Удосконалення технології виробництва лимонної кислоти
- Біологічно активні речовини гриба Hericium erinaceus
- Удосконалення технології виробництва нізину
- Удосконалення технології виробництва пробіотичного препарату Vivo «Ацидолакт»
- Удосконалення технології виробництва молочної кислоти
- Рослина Althaea officinalis, біологічно активні речовини та особливості їх екстрагування
- Удосконалення технології культивування Lactobacillus acidophilus для одержання пробіотичних препаратів
- Удосконалення технології виробництва ергокальциферолу
- Застосування мікрокапсуляції в технології виробництва пробіотиків
- Технологія виробництва ефірної олії м’яти перцевої
- Звіробій звичайний (Hypericum perforatum L.) дослідження та виділення біологічно активних речовин
- Чорнобривці (Tagetes): біологічно активні речовини, їх властивості та особливості виділення
- Біотехнологічні особливості отримання гематогену
- Удосконалення технології отримання вітаміну В12
- Удосконалення технології виробництва цефазоліну
- Технологія отримання клітинних ліній раку молочної залози
- Продукція бджільництва: світовий та національний аспект
- Технологія виробництва кисломолочних напоїв з використанням апіпродуктів
- Удосконалення виробництва лактобактерину у таблетках
- Особливості екстрагування біологічно активних речовин Нарциса вузьколистого (Narcissus angustifolius subsp. radiiflorus)
- Характеристика антимікробних властивостей лаванди (Lavandula angustifolia)
- Біологічно активні речовини деревію звичайного, особливості екстрагування
- Удосконалення технології виробництва глютамінової кислоти
- Удосконалення технології виробництва бактеріоцину на основі пробіотичного штаму LaKS400
- Технологія приготування травяних зборів для лікування акне
- Технологія виробництва адсорбованої коклюшно-дифтерійно-правцевої вакцини (АКДП)
- Порівняльний аналіз різних технологій виробництва інсуліну
- Удосконалення технології виробництва лактобактерину у флаконах
- Удосконалення технології виробництва лікарських косметичних засобів з використанням ефірних олій
- Удосконалення технології одержання біфідумбактерину
- Технологія отримання сухого екстракту біологічно-активних речовин буркуну лікарського
- Біотехнологічні методи вирощування Cannabis sativa з високим вмістом каннабіноїдів
- Порівняльна характеристика технологій отримання вакцин проти грипу
- Порівняльний аналіз технологій отримання вакцини проти сальмонельозу птахів Polimun salmo та AviPro Salmonella Vac
- Вдосконалення технології отримання колібактерину
- Технологія отримання густого екстракту біологічно-активних речовин з листя персика звичайного
- Біологічно активні речовини грибів роду Auricularia
Теми кваліфікаційних робіт студентів освітнього ступеня «Бакалавр» ОПП «Екологічна біотехнологія та біоенергетика» 2024 року:
- Біотехнологічні методи відновлення та збереження біорізноманіття в екосистемах
- Використання ЕММ-технологій при вирощуванні зернових культур
- Отримання біопалива та детоксикація токсичної міді рослиною Solidago canadensis L.
- Біоконверсія картопляних відходів в рамках циркулярної економіки – синтез біоетанолу та біогазу
- Технологія отримання хлібопекарських дріжджів на основі меляси
- Технологія переробки органічних відходів з урахуванням методів циркулярної економіки
- Отримання біопалива та детоксикація токсичного хромату рослиною Ambrosia artemisiifolia
- Аналіз впливу стічних вод на якість поверхневих водоймищ (на прикладі м. Києва)
Теми кваліфікаційних робіт студентів освітнього ступеня «Магістр» ОПП «Фармацевтична біотехнологія» 2023 року:
- Особливості технології отримання пробіотичного препарату резістин
- Технологія отримання сухого екстракту з кореневищ імбиру лікарського
- Використання мікроорганізмів в технології виробництва кормових протеїнів
- Технологія отримання нікотинової кислоти
- Технологія отримання біологічно активних речовин з бузку звичайного
- Технологія отримання антибіотичного препарату капреоміцину
- Особливості технологічного контролю при виготовленні напоїв на ДП ПрАТ «Оболонь»
- Порівняльний аналіз технологій виробництва твердих лікарських форм на підприємстві ACINO
- Особливості процесу біосинтезу при отриманні інсуліну
- Технологія виділення та очищення продукту рекомбінованого інсуліну людини
- Система контролю якості на фармпідприємстві «Київмедпрапарат»
- Технологія отримання вакцини проти бронхіта курей
- Технологія підготовки води для виготовлення фармацевтичних препаратів
- Дослідження фармакологічного і біотехнологічного потенціалу кордицепсових грибів
- Перспективи отримання біологічно активних речовин з грибів за умов зміненої гравітації
- Технологія виробництва пробіотика ацелакт
- Технологія отримання біологічно активних речовин шалфею
- Біологічно активні речовини плауна булавовидного (Lycopodium clavatum L.), їх вміст та особливості вилучення.
Теми кваліфікаційних робіт студентів освітнього ступеня «Магістр» ОПП «Екологічна біотехнологія та біоенергетика» 2023 року:
- Удосконалення процесу ферментації органічних відходів
- Біологічне очищення води від металів
- Удосконалення біохімічного очищення стічних вод (на прикладі АТ «Лубнифарм»)
- Біотехнологія рециклінгу овочевих відходів із використанням сучасних ЕМ технологій
- Розробка технології виробництва біодизелю із рижію з урахуванням принципів циркуляційної економіки
- Біоремедіація промислових стоків біосорбентами
- Удосконалення біотехнології виробництва аутовакцини парвоеризин для потреб ветеринарної медицини
- Технологія та застосування біологічних молюскоцидів
- Особливості технології утилізації твердих відходів на ТОВ «Ковельський хлібокомбінат»
- Біодеструкція пластикових відходів за участю грибів
Теми кваліфікаційних робіт студентів освітнього ступеня «Магістр» заочної форми навчання ОПП «Фармацевтична біотехнологія» 2023 року:
- Технологія отримання антибіотика еритроміцину
- Технологія виробництва антибіотика доксорубіцину бактеріями роду Streptomyces
- Технологія виробництва антибіотика доксорубіцину
- Технологія отримання антибіотика тобраміцину
- Технологія отримання супозиторію біфолак з про- та пребіотичними властивостями
- Технологія отримання пробіотичного препарату субалін
- Технологія отримання сухого екстракту біологічно активних речовин з трави гірчака пташиного
- Технологія отримання пробіотичного препарату лактіалє
- Технологія переробки яблук для виготовлення продукції в лікувальних цілях
Теми кваліфікаційних робіт студентів освітнього ступеня «Бакалавр» ОПП «Фармацевтична біотехнологія» 2023 року:
- Технологія отримання лікарських речовин на основі грибів Laetiporus sulphureus
- Особливості культивування Сorynebacterium glutamicum у виробництві L-глутамінової кислоти
- Технологія виготовлення ліпосомальних препаратів та їх застосування в онкології
- Удосконалення технології отримання лікарських препаратів з калини (Viburnum opulus)
- Технологія отримання біологічно активних речовин з бузини чорної (Sambucus nigra)
- Характеристика технологічних операцій у виробництві новогалогенового препарату адонілену
- Біологічно активні речовини обліпихи крушиновидної (Hippophae rhamnoides) та особливості їх екстрагування
- Технологія отримання лікарських препаратів з клітин крові людини
- Використання натуральних цукрозамінників для активації заквасочної культури у технології йогуртів
- Технологія отримання вітаміну В3
- Особливості біосинтезу вітаміну В12 культурою мікроорганізмів роду Pseudomonas
- Використання актинобактерій роду Micromonospora у біотехнології
- Вплив біологічно активних речовин та пребіотику лактулози на якість йогурту
- Технологія виробництва гіалуронової кислоти культурою бактерій роду Streptococcus
- Технологія отримання рибосомальної вакцини
- Особливості процесу культивування актиноміцетів роду Streptomyces у виробництві рифампіцину
- Технологія виробництва косметичних засобів з використанням бактерій роду Lactobacillus
- Технологія отримання пробіотичної біомаси з сироватки козячого молока
- Технологія виробництва біологічно активних речовин трипсину з тваринницької сировини
- Технологія отримання антигерпетичної вакцини
- Технологія отримання біологічно активних речовин родіоли рожевої
- Біотехнологія отримання ресвератролу за умов культивування Corynebacterium glutamicum
- Порівняльний аналіз складу покриття лікарських засобів пролонгованої дії
- Біотехнологія отримання антибіотика блеоміцину при використанні культури Steptomyces verticillus
- Характеристика біологічно активних речовин родини Rosaceae
- Біодеградація лігніну бактеріями з отриманням біологічно активних речовин
- Удосконалення технології виробництва антибіотика тейкопланіну
- Біомаркери для ранньої діагностики раку легенів
- Отримання біологічно активних речовин чебрецю звичайного Thymus vulgaris
- Особливості біосинтезу бацитрацину при культивуванні бактерій Bacillus licheniformis
- Порівняльна характеристика технологій отримання мРНК препаратів
- Технологія отримання пробіотиків 3-го покоління
- Біотехнологія виробництва глутамінової кислоти
- Оцінка ризиків біозахисту в умовах авіаційних перевезень
- Порівняльна характеристика технологій модифікації біфідобактерій
- Технологія отримання морфіну з трансгенної культури Papaver somniferum з використанням A. rhizogenus
- Біологічно активні речовини розторопші (Silybum)
- Особливості культивування бактерій Micromonospora purpurea у виробництві гентаміцин сульфату
- Удосконалення технології виробництва вітаміну К
- Екстракція вторинних метаболітів із сосни звичайної (Pinus sylvestris)
Теми кваліфікаційних робіт студентів освітнього ступеня «Магістр» ОПП «Фармацевтична біотехнологія» 2022 року:
- Технологія отримання пробіотичного препарату Ацидолак
- Оцінка антагоністичних властивостей молочнокислих бактерій йогуртової закваски «Vivo»
- Удосконалення технології отримання харчової молочної кислоти
- Технологія виробництва пробіотика Ентерожерміна
- Технологія отримання антибіотика ністатину
- Технологія отримання пробіотичного препарату Лактіале
- Удосконалення технології отримання антибіотика Цефалоспорину
- Технологія виробництва вітаміну РР
- Технологія виробництва антибіотика тейкопланіна
- Дослідження методик визначення Дікамби, в технології вирощування рослин для фармації
- Технологія отримання кровоспинних препаратів
- Оцінка впливу несприятливих умов на ріст молочнокислих бактерій йогуртової закваски «Vivo»
- Удосконалення технології отримання пробіотика Біоспорину
- Дослідження методик визначення синтетичних харчових барвників в технології виробництва харчових продуктів та фармацевтичних препаратів
- Технологія виробництва Доксорубіцину
- Технологія виготовлення мазей на базі антибіотиків
- Технологія виділення стовбурових клітин з пуповинної крові в медико-біотехнологічній лабораторії
- Удосконалення технології виробництва провітаміну ергостерину
- Удосконалення технології виробництва антибіотичного препарату лорамфеніколу
- Технологія отримання антибіотика еритроміцину
Теми кваліфікаційних робіт студентів освітнього ступеня «Бакалавр» ОПП «Фармацевтична біотехнологія» 2022 року:
- Особливості біоінсектицидів для контролю шкідників при зберіганні зерна
- Доклінічне дослідження лікарських засобів
- Особливості заготівлі лікарської рослинної сировини на Житомирській фабриці
- Технологія отримання бактеріальної закваски “Іпровіт-кефір”
- Молекулярні підходи до діагностики та профілактики алергії
- Біологічно активні речовини рослин роду Гречкових (Polygonaceae)
- Біологічно активні речовини грибів родини Веселкові (Phallaceae)
- Удосконалення технології отримання вакцини проти бешихи свиней
- Технології отримання лікарських препаратів з Viscum album
- Порівняльна характеристика технологій виробництва інсуліну
- Технологія отримання пробіотичного препарату Біфіформ
- Технологія виробництва протеолітичних ферментів
- Особливості ферментації при виготовленні БАР (Інсулін)
- Особливості виробництва препаратів крові на підприємстві «Біофарма»
- Технологія отримання симбіотичного препарату “Біосевен Лакто”
- Технологія отримання біологічно активних речовин з Ictalurus nebulosus Шацьких озер
- Лікарські препарати виготовлені з плазми крові людини
- Технологія отримання калюсної культури рослини Тирлича (Gentiana L.)
- Технологія виробництва антибіотику Дауноміцину
- Виробництво аутовакцин в умовах фармацевтичних підприємств
- Технологія отримання природних β-лактамних антибіотиків
- Порівняльний аналіз технологій отримання амілази
- Біологічно активні речовини рослин роду Мальвових (Malvaceae)
- Отримання рибофлавіну методом ферментації грибів
- Технологія виробництва Аміцилу
- Оцінка якості препаратів імуноглобулінів
- Удосконалення технології виробництва іммобілізованого пробіотика “Пробіотикс-Імуно”
- Технології виробництва пробіотиків на основі бактерій роду Bacillus
- Технологія виробництва бактеріальних антигенів – діагностикумів
- Технології виробництва пробіотиків на основі біфідобактерій
- Технологія отримання штамів бактерій Enterococcus spp. від здорових домашніх тварин
- Особливості діагностики захворювання на Sars-Cov-2
- Особливості виробництва вакцин проти вірусу Sarc-CoV-2
- Удосконалення технології отримання рідкого екстракту чебрецю
- Біологічно активні речовини з антидіабетичними властивостями
- Метаболіти стевії медової для харчової промисловості
- Екстрагування біологічно активних речовин з кори вільхи чорної
- Біологічна активність екстракту кавових зерен
- Лізат тромбоцитів людини – альтернатива фетальній бичачій сироватці при розмноженні hMSC
- Протипухлинні властивості екстрактів лікарських рослин
Теми кваліфікаційних робіт студентів освітнього ступеня «Бакалавр» ОПП «Екологічна біотехнологія та біоенергетика» 2022 року:
- Біоконверсія целюлозовмісних відходів
- Очищення стічних вод від нафти та нафтопродуктів
- Біологічне очищення стічних вод молокопереробних підприємств
- Біологічне очищення стічних вод хлібопекарських підприємств
- Технологія виробництва біодобрива “Байкал ЕМ”
- Енергочисті технології переробки відходів у біометан
- Використання патогенних грибів у виробництві біоетанолу
- Особливості технології виробництва біопестицидів
- Метаболіти молочнокислих бактерій та їх регуляторні функції
- Проблематика газопилових викидів на хлібопекарських підприємствах
- Виробництво біодобрив з використанням бактерій роду Azotobacter
Теми кваліфікаційних робіт студентів освітнього ступеня «Бакалавр» заочної форми навчання ОПП «Фармацевтична біотехнологія» 2022 року:
- Використання бактеріальних заквасок для виготовлення сирів
- Методи екстракції у виробництві галенових препаратів
- Технологічні аспекти виробництва новогаленових препаратів
- Технологія отримання жовчогінних засобів
- Порівняльний аналіз біологічно активних речовин рослин деревію звичайного та кануферу
- Порівняльна характеристика виробництва капсульних форм лікарських препаратів
Теми кваліфікаційних робіт студентів освітнього ступеня «Бакалавр» заочної форми навчання ОПП «Фармацевтична біотехнологія» 2021 року:
- Технологія отримання ізолятів Enterococcus і Weissella
- Удосконалення технології отримання вітаміну В12
- Технологія отримання β–каротину при культивуванні дріжджів роду Rhodotorula
- Технологія отримання левокарнітину
- Порівняльний аналіз біологічної активності молочнокислих бактерій в залежності від складу поживного середовища
- Отримання біологічно активних речовин з відходів рижію
- Біологічно активні речовини льону та їх властивості
- Порівняльна характеристика технологій отримання вітаміну D3
- Технологія отримання біологічно активних речовини з рослин екстракційними методами
- Технології отримання алергенів
- Технологія одержання кверцетину з рослинних джерел
- Технологія одержання ферментного комплексу панкреатину
- Особливості стандартизації лікарської рослинної сировини
Теми кваліфікаційних робіт студентів освітнього ступеня «Бакалавр» ОПП «Фармацевтична біотехнологія» 2021 року:
- Технологія виробництва ферментованих напоїв для пілотів з використанням цукрового сорго
- Технологія отримання пробіотичного препарату Лацидофілу
- Оцінка УФ опромінювання мікроорганізмів на стадії переробки молока
- Удосконалення технології отримання біологічно активних форм аскорбінової кислоти
- Мікробіологічний метод отримання хітину з екзоскелету Diptera sp.
- Вплив УЗ коливань на молочнокислі бактерії при технології виготовлення біойогурту
- Особливості технології екстрагування біологічно активних речовин з Mеліси лікарської (Меlissa officinalіs)
- Особливості технології виробництва ферментованих напоїв для пілотів з використанням ягід Ялівцю звичайного (Juniperus communis)
- Технологія отримання біологічно активних речовин з Березового гриба (Inonotus obliquus)
- Шляхи покращення біодоступності макроелементів лікарських засобів
- Особливості технології отримання біологічно активних речовин з Багна звичайного (Ledium palustre)
- Особливості отримання інуліну з різних рослинних джерел
- Антибіотикостійкість закваски в біотехнології виробництва кефіру
- Вплив вітамінних препаратів на ріст та здоров’я волосся
- Верба біла (Salix alba): біологічно активні речовини та особливості їх екстрагування
- Порівняльний аналіз технологій отримання спіруліни (Spirulina)
- Встановлення структур білку при доведенні біосимілярності біофармацевтичних препаратів білкової природи
- Любисток лікарський (Levisticum officinalis): біологічно активні речовини та особливості їх екстрагування
- Технологія отримання біологічно активних речовин з Подорожника великого (Plantago major)
- Вдосконалення технології одержання біологічно-активних сполук кремнію з фітосировини
- Вплив осмотичного тиску на ріст молочнокислих бактерій при їх використанні у біотехнологіях
- Біообробка культур рослинних клітин як нова технологія виробництва косметичних препаратів
- Розробка гелатокомплексів на основі фулерену, що зменшують стресові стани м’язової системи
- Дослідження умов визначення 3,6-дихлоро-2-метоксибензойної кислоти
- Технологія отримання протеаз з міцеліальних грибів
- Розробка методики визначення 2-метил-4-хлорофеноксіацетатної кислоти
- Технологія отримання сухого екстракту біологічно активних речовин з коренів Вовчого тіла болотяного
- Технологія отримання хондроїтину сульфатів із хрящових тканин риб
- Кріоконсервація: спосіб збереження генетичних ресурсів тварин
Теми кваліфікаційних робіт студентів освітнього ступеня «Бакалавр» ОПП «Екологічна біотехнологія та біоенергетика» 2021 року:
- Вивчення ферментних комплексів продуцентів Rhizopus tritici та Rhizopus oryzae з метою їх застосування в біотехнології
- Удосконалення біобезпеки системи очистки повітря пасажирського літального апарату
- Вдосконалення технології пророщування насіння рослин на цеолітах
- Технологія переробки відходів яблук для одержання біологічно активних речовин
- Удосконалення анаеробного методу очищення дріжджовмісних стічних вод
- Розробка біотехнології очищення питної вводи у Дарницькому районі м. Києва
- Вплив натрію, калію та кальцію на розвиток Lactococcus lactis
- Вплив бджолино-медового сиропу та бджолиного підмору на життєдіяльність Lactococcus lactis
- Вплив ультразвукових коливань на насіння та життєздатність культур
Теми кваліфікаційних робіт студентів освітнього ступеня «Магістр» ОПП «Фармацевтична біотехнологія» 2021 року:
- Вплив генетичної трансформації на функціонування системи антиоксидантного захисту рослин та синтез біологічно активних антиоксидантів
- Удосконалення способів культивування біологічних агентів у фармацевтичній біотехнології
- Порівняння впливу екстракту кульбаби лікарської (Taraxacum officinale) на різні типи ракових клітин
- Перспективи розробки фармацевтичних препаратів з використанням механізму РНК-інтерференції
- Фармакологічний потенціал мікроміцетів ґрунтів і ризосфери Кінського каштану (Аesculus hipросastanum)
- Вплив стимуляторів росту на процес біосинтезу біологічно активних речовин у виробництві лікарських засобів
- Удосконалення технології виробництва ферментованих напоїв з використанням глоду (Crataegus)
- Порівняння впливу різних екстрактів рослин на ракові клітини
- Технологічні аспекти отримання противірусних препаратів
- Удосконалення технології біосинтезу дріжджів Saccharomyces boulardii для виробництва пробіотика «Нормагут»
Теми кваліфікаційних робіт студентів освітнього ступеня «Магістр» ОПП «Екологічна біотехнологія та біоенергетика» 2021 року:
- Закономірності процесу одночасної деструкції харчових відходів та мікробного вилучення хроматів як підґрунтя природоохоронних біотехнологій
- Аналіз українського та світового досвіду подолання цвітіння водойм
- Удосконалення технології переробки відходів виноробства
- Спектр вторинних метаболітів у комплексах міксоміцетів Septoria і Ramularia
- Вплив важких металів на базидіальні макроміцети
- Роль імунологічних, інфекційних і генетичних факторів у розвитку чоловічого безпліддя
- Удосконалення технології очищення стічних вод у дріжджовому виробництві
- Біодеградація пластику личинками роду Galleria mellonella (Велика воскова міль)
- Екологічні аспекти використання біодобрива в практиці вирощування овочевих
- Моніторинг водних екосистем за цитогенетичними показниками
Теми кваліфікаційних робіт студентів освітнього ступеня «Магістр» заочної форми навчання ОПП «Фармацевтична біотехнологія» 2021 року:
- Технологія одержання пробіотичного препарату Сімбітер
- Технологія одержання біологічно активних речовин з Аїру тростинового (Acorus calamus)
- Удосконалення технології отримання вітаміну В12 (ін’єкційна форма)
- Удосконалення технології отримання лікарського засобу Лінкоміцин