01.04.2019
  3

Звіт з відкритої виховної пари академічної групи ФЕБІТ 308

Звіт з відкритої виховної пари академічної групи ФЕБІТ 308, що відбулася 25 березня 2019 року

Тема: Правильне харчування – запорука здоров’я  

Мета: 1) Аналіз харчування студентів, виявлення факторів та причин

, які впливають на погіршення стану здоров’я студентів.

2) Обговорення впливу продуктів харчування, їх якості на здоров’я та якість життя.

3) Доповіді студентів, щодо продуктів харчування, які повинні бути у раціоні кожного, хто прагне зберегти здоров’я, розумову і фізичну працездатність.

План: 1.Здорове харчування – це основа здоров’я людини. Їжа, яку ми вживаємо є джерелом енергії, яку організм витрачає у процесі своєї життєдіяльності. І чим краще харчування, тим швидше оновлюється ваш організм. Здорове харчування – це здорове життя і молодість. Ось чому здорове харчування є таким важливим для кожної людини!

2. Принципи здорового харчування, які потрібно засвоїти кожному:

1. Людину живить не те, що вона з’їла, а те, що засвоїлося. Сідати за стіл із відчуттям голоду. Вставати із відчуттям неповного насичення. При значній зашлакованості вже через кілька годин після пропущеного обіду починає боліти голова, з’являється хвороблива слабкість та інші неприємні симптоми, хоча по-справжньому ми ще не зголодніли. У цих випадках найдієвіший спосіб лікування та очищення – голодування; необхідно ретельно пережовувати їжу; вживайте їжу не пізніше як 2 години до сну; не вживайте шкідливих продуктів (консерви, особливо м’ясні і рибні, ковбаси, копченості, майонез, кава, какао, чорний чай, Кока-Кола, Фанта і майже всі газовані напої, кондитерські вироби, цукор і всіх продуктів, що його містять, раніше приготована їжа);  їжте фрукти, овочі, злаки, зелень відповідно до сезону; готуйте їжу з любов’ю; їжа повинна бути свіжою; уникайте контрастних температур за один прийом їжі;  не переїдайте; не беріться одразу після їжі за роботу; не пийте під час вживання їжі. І останнє правило, яке, втім, можна вважати першим. Не робіть з їжі ідола. Не робіть з їжі проблему. Будьте мудрі.

3. Для покращення стану здоров’я необхідно виховувати у молоді культуру харчування, формувати здоровий спосіб життя.